środa, 4 października 2017

Krem grzybowo serowy


Zupa którą zrobimy w 25 minut. Na fajnym aromatycznym koncentracie bulionu warzywnego Krakus, który to skraca nam czas przygotowania potrawy.Dodałam grzyby leśne, ale można dodać pieczarki. Zupa jest fajna aksamitna i bardzo szybka i prosta do zrobienia.















300 ml koncentratu bulion warzywny Krakus
900 ml wody
1 cebula
1 por biała część
2 marchewki
70 dkg podgrzybków
4 trójkąty serka topionego
natka pietruszki
estragon
grzanki
pieprz, sól do smaku


Grzyby myję, kroję. Cebulę obieram i drobno kroję. Marchewkę obieram i ścieram a tarce jarzynowej, por kroję. Do rondla wlewam olej i przesmażam na nim cebulę, dodaję por, marchewkę i przesmażam chwilę, na końcu dodaję grzyby i smażę. Kilka grzybów przesmażonych wykładam do dekoracji. Wlewam bulion, wodę i gotuję na wolnym ogniu około  pięć minut. Na końcu dodaję serki i mieszam aż się rozpuszczą. Doprawiam według uznania. Zupę miksuję i podaję z grzankami i odłożonymi grzybami, natką i estragonem.



Gotuj z Krakusem #smacznie i szybko!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz