sobota, 30 września 2017

Kapusta czerwona czyli modra do obiadu


Hej!
Moi Kochani, na obiadową przystawkę polecam czerwoną kapustę. Jest to wersja "uboga" tak mawiają moje dzieci, ale co z tego? Jest bardzo dobra.

Potrzebujemy:

  • główkę czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1/4 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz
  • sok 1 ½ cytryny


Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Solimy 1 łyżeczkę i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę i siekamy cebulę, którą wrzucamy do garnka. Wlewamy sok z cytryny. Mocno rozgrzewamy olej na patelni, wlewamy do ugotowanej kapusty. Teraz przyprawiamy do smaku i mieszamy. Kapusta czerwona czyli modra gotowa. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz