września 17, 2017

Ryba w cieście czosnkowo- koperkowym

Pychotka !





Ryby to spora dawka witamin – zawierają witaminy A, D, E oraz witaminy z grupy B. Są również źródłem składników mineralnych – fosforu, siarki, potasu, sodu, magnezu, wapnia, żelaza, a także mikroelementów taki jak: cynk, miedź, mangan i jod. Także kochani, jedzcie rybki , bo są zdrowe :) 


Składniki :
2 filety  mintaja
1 jajko
2 szkl mleka
4 łyżki mąki.
1 ząbek czosnku
Świeży koperek
Olej


Przygotowanie :
Filety mintaja  kroję na części . Opruszam solą i pieprzem . Jeżeli był odmrażany, należy go odsączyć z wody poprzez papierowe ręczniki.
Przygotowuje ciasto:
Dwie szklanki mleka wlewam do miseczki, dodaję jedno jajko, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, posiekany świeży koperek, sól,pieprz i 4 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszam ( ciasto bez grudek) .
Rybę moczę w cieście i smażę na rozgrzanym oleju na rumiany kolor na wolnym ogniu.  :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki Wielkie za odwiedziny💖 Spodobał Ci się przepis? Zostaw komentarz 💐A może udostępnisz mój przepis na swoim profilu ?
Było by mi miło, a w ten sposób pomożesz w promowaniu mojego bloga :) :)

Roladka z piersią z kurczaka , pieczarkami serem i papryką 🥰

Witam po ponad rocznej przerwie. Ile się działo , ile pozmieniało w moim życiu . Przez rok i siedem miesięcy mnie tu nie było :( w tym czasi...

Copyright © 2016 Domowa Kuchnia u Mamy , Blogger