Mój najprostszy sposób na pieczona owsiankę. Wystarczy zmieszać kilka składników, dodać dowolne owoce i poczekać aż się upiecze. W tym czasie przygotowuję kawę, nakrywam do stołu i możemy cieszyć się ciepłym i pachnącym śniadaniem :)
- 100 g płatków owsianych bezglutenowych
- 300 ml mleka kokosowo-ryżowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- łyżka syropu klonowego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- figa
- maliny
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Dodajemy mleko, olej i syrop klonowy.
Mieszamy i przelewamy do żaroodpornej formy.
Na wierzchu układamy pokrojoną figę lub inne owoce.
Pieczemy 25 minut w 190 stopniach.
Podajemy na ciepło lub wystudzone, z dodatkiem świeżych owoców.
Smacznego :)
1 komentarz
figi i kokos. lubię to połączenie :)