czwartek, 21 września 2017

Spaghetti aglio olio z suszonymi pomidorami


Składniki:
makaron spaghetti 250g
pierś z kurczaka 200g
suszone pomidory z kaparami (wg uznania)
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
ser feta
ziarna słoneczika
bazylia, papryka ostra
sól pieprz

Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy al dente.
2. Między czasie na oleju z pomidorów smażymy pokrojoną w piórka cebulę
i czosnek przeciśnięty przez praskę.
3. Dodemy pokrojonego w kostkę kurczaka i przyprawiamy do smaku.
4. Na koniec dodajemy suszone pomidory i jeszcze chwilę smażymy.
5. Zawartość patelni łączymy z makaronem i delikatnie mieszamy.
6. Układamy makaron na talerzu, posypujemy ziarnami słonecznika i pokrojoną w kostkę fetą.
7. Dekorujemy listami roszponki, bądz rukoli.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz