poniedziałek, 1 lutego 2016

OSZUKANE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA

Ochota na gołąbki przyszła jak grom z jasnego nieba!  Jednak sytuacja zweryfikowała troszkę efekt końcowy.   Rzadko zdarza mi się zabierać za gotowanie  nie sprawdzając wcześniej składników aa tu proszę.. brak ryży spowodował improwizację ;) Efekt końcowy - dla mnie bomba!! ;) Zapraszam na.. szybkie gołąbki bez ryżu ;D hehe.

  • 0,5-0,6  kg kapusty
  • 0,5 kg mięsa mielonego 
  • cebula
  • oliwa
  • przyprawy - sól, pieprz
  • przecier pomidorowy

Kapustę drobno szatkujemy. Kroimy drobno cebulkę. Szklimy razem na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy ostygnie mieszamy razem z mięsem. Formujemy nasze "gołąbki" i obsmażamy z dwóch stron. Podsmażone podlewamy wodą (aby były lekko zakryte). Dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiłam solą i pieprzem jedna można dodać kostkę rosołową. Dusimy ok 50 minut na lekkim ogniu. SMACZNEEEEEGO!!! :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz