niedziela, 25 marca 2012

Zupa z rzeżuchy

Bardzo pożywna. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna z dodatkiem soli morskiej z ziołami.

Składniki (1 porcja)
-1/2 średniej cebuli
-2 łyżeczki oleju
-1/2 pęczka rzeżuchy wraz z ogonkami
-300ml wody
-szczypta soli

Przygotowanie
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą. Przelać zupę do garnka z bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 8-10 minut. Doprawić do smaku.
Smacznego ;-)

4 komentarze:

  1. Dlaczego taka bura, chyba powinna byc intensywnie zielona ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bo gotowana? spróbuj zrobić z całej rzeżuchy z ogonkami ;-)

      Usuń
  2. Kurczę ,z rzeżuchy na pewno by mi smakowała, bo bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Śledzie po kaszubsku

Nowy rok to chyba dobry czas na powrót do blogowania. Postanowiłam także zadbać o to by w przyszłości pojawiło się trochę więcej przepisów n...