Składniki (1 porcja)
-1/2 średniej cebuli
-2 łyżeczki oleju
-1/2 pęczka rzeżuchy wraz z ogonkami
-300ml wody
-szczypta soli
Przygotowanie
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą. Przelać zupę do garnka z bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 8-10 minut. Doprawić do smaku.

Dlaczego taka bura, chyba powinna byc intensywnie zielona ?
OdpowiedzUsuńbo gotowana? spróbuj zrobić z całej rzeżuchy z ogonkami ;-)
UsuńRzeżucha! Muszę ją zasadzić.
OdpowiedzUsuńKurczę ,z rzeżuchy na pewno by mi smakowała, bo bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń