Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym

Dzisiaj pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. Lubię potrawy, które szybko się robi, bo lubię dobrze i szybko zjeść ;) Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęć skonsumowania czegoś przepysznego :)




Składniki dla 4 osób:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 60 dag
  • pół opakowania szpinaku mrożonego brykietu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia


Szpinak należy rozmrozić na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy rozmrożony szpinak i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.
W piersi ostrym , spiczastym nożem z grubszej strony, robimy kieszonki (nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz szpinakowy.
Na talerzu roztrzepujemy jajko  moczymy w nim roladki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.


Komentarze

Popularne posty