czwartek, 23 października 2014

Pierś z kurczaka z rukolą, sałatą lodową i szpinakiem (na zimno, na uczelnie/do pracy) - porcja ok. 305 kcal

(zdjęcie z telefonu :) cały dzień na uczelni = zimny obiad na szybko)

Składniki (porcja):

250 g piersi z kurczaka
30 g (garść) rukoli
50 g (2 liście) sałaty lodowej
30 g (garść) szpinaku baby
50 g sosu mango (lidl - vitasia) (lub sos słodko-kwaśny)

Przygotowanie:

1. Pierś kroimy na małe kawałki, solimy według uznania i gotujemy 5 min na parze.
2. W misce/pojemniku mieszamy kurczaka, rukolę, szpinak i porozrywane liście sałaty lodowej.
3. Zalewamy sosem mango i mieszamy.

Kaloryczność:

Porcja (podane składniki) - ok. 305 kcal

Smacznego!
Zabieramy ze sobą posiłek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Licznik odwiedzin