czwartek, 31 sierpnia 2017

Pień schabowy z grzybami


                                                      Pień schabowy z grzybami






                                                                    #MyVictorinox










Pyszne pieńki schabowe na różne okazje oraz Święta Bożego Narodzenia

Przepis zaczerpnięty z ruskiej strony.


Składniki: na 2 osoby 
schab b/k - 300 g 
Omlet grzybowy:
 pieczarki - 250 g 
cebula - 1 szt. 
jajka - 2 szt.
natka pietruszki - 1 pęczek 
mąka - 2 łyżki 
vegeta 
sól i pieprz 
tłuszcz do smażenia
 Panierka: 
jajko - 1 szt.
bułka tarta
 mąka do panierki.
 Przygotowanie: 
Umyte pieczarki i natkę pietruszki pokroić. 
Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor, dodać pieczarki i przyprawy, dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, ostudzić. 
Jajka wybić do miski, dodać natkę pietruszki i cebulę z pieczarkami, wymieszać z mąką, solą i pieprzem. 
Na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć dwa nie duże omlety. 
Schab dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem. 
Na schab nałożyć omlet, ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. 
Obtoczyć najpierw w mące, zanurzać w rozmąconym jajku, obtaczać w tartej bułce. 
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, na wolnym ogniu, aby nie był w środku surowy. 
Smacznego ! 






Zachowaj smak wakacji z Victorinox!

2 komentarze :

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)