wtorek, 29 sierpnia 2017

Zapiekany łosoś pacyficzny z gruszką i serem



Jak my kochamy takie szybkie dania, pełne smaku, pełne aromatu <3 tym bardziej jeśli chodzi o ryby i owoce morza. Zawsze jesteśmy na tak ;)








Składniki

600 g dzikiego łososia pacyficznego
2 gruszki
100 g sera pleśniowego blue
1 łyżka jogurtu naturalnego
600 ml białego wina wytrawnego
50 ml syropu waniliowego
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Filet z łososia dzielimy na porcje, usuwamy ości, oprószamy solą, pieprzem i smarujemy jogurtem.
Gruszki obieramy i gotujemy w winie z dodatkiem syropu waniliowego, studzimy i kroimy na plastry, układamy na rybie.
Ser kroimy na plastry, układamy na gruszce.
Całość zapiekamy 30-35 min w temperaturze 180°C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz