Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy
Print Friendly, PDF & Email

Tort naleśnikowy Thermomix

Składniki na tort naleśnikowy:

Ciasto na naleśniki:

  • 300 g mleka roślinnego lub krowiego
  • 300 g wody mineralnej gazowanej
  • 320 g mąki pszennej
  • 2 jaja
  • szczypta soli

Składniki na masę:

  • 250 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 100 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 10 g cukru pudru
  • nasionka z pół laski wanilii

dodatkowo:

  • jagody lub inne ulubione owoce

Thermomix przepisy. Tort naleśnikowy.

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieścić w naczyniu Thermomix i wymieszać na jednolitą masę czas 20 s/ obr.5

Na rozgrzane klarowane masło nakładamy porcję masy i smażymy z obu stron.

Do czystego naczynia Thermomix zakładamy motylek, dajemy składniki na krem.

Składniki na krem powinny chłodzić się w lodówce min. 12 godzin.

Składniki mieszamy do uzyskania gęstego kremu czas 1-3 min/obr.3.

Zimnie naleśniki przekładamy kremem. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami.

Na następnej stronie znajdziesz więcej przepisów na naleśniki Thermomix

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.