poniedziałek, 21 sierpnia 2017

Sałatka z pieczoną świeżą makrelą

Sałatka z pieczoną makrelą, papryką i rzodkiewką.

SKŁADNIKI:

2 świeże makrele
sól i pieprz
papryka czerwona
łyżeczka kaparów
kilka rzodkiewek
świeże zioła
oliwa
sok z cytryny

PRZYGOTOWANIE:

Makrele umyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika nagdzanego na 200 st.C razem z czerwoną papryką owiniętą w folię. Obrać ze skóry i ości rybę. Obrać paprykę. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryną, dodać oliwę i kapary.

17 komentarzy:

  1. mojego dziecko wprost uwielbia makrelę, myślę że taka sałatka by mu posmakowała

    OdpowiedzUsuń
  2. Makrela to moja ulubiona rybka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł, wygląda pysznie:)serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm danie dla mnie. Uwielbiam ryby, a makrelę wprost uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. od kiedy spróbowałam swieżej makreli jestem fanka tej ryby! smaczne mięsko jest dla mnie przepyszne...sałatka mnie uwiodła:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda pięknie, uwielbiam Twoje zdjęcia :)
    https://smilingshrimp.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubimy makrelkę :D Z chęcią byśmy zjadły :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pieczone ryby to coś, co uwielbiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Musi obłędnie smakować!
    Kubki smakowe szaleją od samego patrzenia...

    OdpowiedzUsuń
  10. No to już wiem co kupię w sobotę na eko bazarze :) MAKRELĘ

    OdpowiedzUsuń
  11. wspaniała sałatka. uwielbiam makrelę więc coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie jadłam nigdy niewędzonej makreli :)

    OdpowiedzUsuń