Recent Posts

czwartek, 17 sierpnia 2017

Wędzona makrela z ogórkową salsą

Wydawałoby się, że salsa może być tylko z pomidorów, no cóż ja zrobiłam ją z ogórków kiszonych. Salsa wywodzi się z Meksyku i jest to rodzaj gęstego sosu, często pikantnego z drobno siekanych lub zmiksowanych warzyw. Moja, ogórkowa dobrze komponuje się z wędzoną makrelą. Danie może być przystawką lub kolacją.


Składniki:
  • Wędzona makrela
  • ½ białej cebuli
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 – 2 łyżeczki majonezu light
  • Tabasco

Wykonanie:

Z makreli usuwamy skórę i ości. Dzielimy na kawałki. Ogórki kiszone i cebulę drobno siekamy. Dodajemy majonez i doprawiamy tabasco i ewentualnie solą jeżeli istnieje taka potrzeba. Całość powinna być ostra. Wykładamy na talerz i SMACZNEGO

0 komentarze:

Prześlij komentarz