wtorek, 15 sierpnia 2017

Przepis na dietetyczną zupę ogórkową.


Ogórkowa o bardzo wyrazistym smaku. Faktem jest że jedyny tłuszczyk pochodzi z łyżki z oliwy z oliwek. Taką odchudzoną wersję często przyrządzam w domu jako pierwsze danie. Zawsze to dodatkowa porcja warzyw. Dodatkowo zawiera żywe kultury bakterii, które są niezmiernie ważne w prawidłowym funkcjonowaniu naszych jelit.

Składniki:

  • 8 ogórków kiszonych
  • 3 średniej wielkości marchewki
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • cebula
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekana cebulę a następnie czosnek. Dodaj tartą na grubych oczkach marchewkę. Zalej wodą. Dodaj kaszę jaglaną i gotuj aż ta napęcznieje. Na koniec dodaj tarte ogórki oraz wodę po ogórkach. Dopraw solą i pieprzem.



2 komentarze: