Składniki:
1 kg skrzydełek z kurczaka
1/2 szklanki sosu słodkie chili
2 łyżki vegety do mięs
2 łyżki płynnego miodu
1 cebula
Przygotowanie:
Skrzydełka posypać vegetą i polać sosem chili i miodem. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania z przykryciem razem z posiekaną cebulą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. W czasie pieczenia skrzydełka obracać, a pod koniec odkryć, żeby się zrumieniły. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
I to jest dla mnie idealne jedzonko 🙂 Bardzo apetycznie wygląda 🙂 Mniam…
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 Ja mam wszystko dla siebie, bo mój nie jada kurczaka, więc czasem robię dwa obiady 🙂
PolubieniePolubienie
Przepis jest niesamowity:)) zrobiłam wczoraj na kolację to chłopak był pod wrażeniem ze tak gotuję:)) ale nie zdradziłam ze przepis ukradłam z bloga.
PolubieniePolubione przez 1 osoba