Problem z zalegającą w lodówce rukolą? Pesto! Jeden z szybszych i łatwiejszych do przygotowania obiadów w moim życiu. Nie zastanawiajcie się, tylko gotujcie!
1/2 opakowania makaronu penne
2 garści rukoli
60 g orzeszków ziemnych
2 ząbki czosnku
80 ml oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
1 łyżka startego żółtego sera
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Pozostałe składniki umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę. Doprawić wg uznania. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać z pesto i podawać od razu.
Smacznego!
Też świetnie wyglądają 🙂
Bardzo lubię zaglądać na Twój blog ;*
nieszablonowy pomysł z tym pesto, koniecznie muszę kiedyś spróbować 🙂
Skusiłaś mnie. Jutro zrobię!
pycha! proste, tanie i mega szybkie, ale pożywne i zdrowe! Dzięki za pomysł 🙂