Makaron z pesto z rukoli

Problem z zalegającą w lodówce rukolą? Pesto! Jeden z szybszych i łatwiejszych do przygotowania obiadów w moim życiu. Nie zastanawiajcie się, tylko gotujcie!

Składniki:

1/2 opakowania makaronu penne
 2 garści rukoli
60 g orzeszków ziemnych 
2 ząbki czosnku
80 ml oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
1 łyżka startego żółtego sera

Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 
Pozostałe składniki umieścić w blenderze i zmiksować na jednolitą masę. Doprawić wg uznania. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać z pesto i podawać od razu.

Smacznego!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
::MaGic Lov::
9 lat temu

Też świetnie wyglądają 🙂
Bardzo lubię zaglądać na Twój blog ;*

Gosia Szulc
9 lat temu

nieszablonowy pomysł z tym pesto, koniecznie muszę kiedyś spróbować 🙂

Kama O-K
9 lat temu

Skusiłaś mnie. Jutro zrobię!

K Julia
9 lat temu

pycha! proste, tanie i mega szybkie, ale pożywne i zdrowe! Dzięki za pomysł 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x