Bardzo dobry obiadek, mięsko, sos grzybowo śmietanowy i ser.To wszystko razem daje super kombinacje.

piersi kurze w sosie

Piersi kurze przekroić na pół w poprzek. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Obtoczyć płaty mięsa w mące.

Na patelni rozgrzać masło z oliwą i obsmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia.

zapiekanka z piersi kurzych

Pieczarki umyć i osuszyć, obsmażyć na tej samej patelni co smażyło się mięso. Pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć mieszając co chwilkę, aż woda z grzybów wyparuje. Zdjąć grzyby z patelni.

Następnie na patelnię wlać bulion, dodać tymianek lub oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Wlać śmietanę wymieszaną razem z musztardą.  Dodać prawie cały ser. Trochę zostawić do posypania na górze. Wymieszać

Na mięsie rozłożyć grzyby i polać sosem. Na górze rozsypać pozostały ser.

Nagrzać piekarnik do 200 C i zapiekać 15 minut.