Banalnie prosta ale przesmaczna przy tym sałatka na bazie ugotowanej kaszy jaglanej, sera feta oraz fioletowych winogron, płatków migdałów i dużej ilość natki pietruszki z dressingiem cytrynowym. Słuszna porcja sałatki idealna na obiad lub kolację. Taka Sopocka wariacja dla tych co to chcą być FIT! Najlepiej smakuje po dlugiej wycieczce rowerowej, serio. 

Składniki (na 2 porcje):

  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 
  • 250 gram fioletowych winogron 
  • 100 gram sera feta 
  • 2 łyżki płatków migdałów 
  • garść natki pietruszki 
  • 1 ogórek zielony 
  • cytrynowy dressing: 2 łyżki lnianego oleju, sok z połowy cytryny, łyżeczka miodu, sól i pieprz
Winogrona kroję na pół, fetę i ogórka w kostkę a migdały prażę na suchej patelni. Składniki dressingu mieszam. Wszystkie składniki mieszam w misce z dressingiem, podaję od razu lub po schłodzeniu.

Smacznego, Klaudia. 




Brak komentarzy