domowe bounty

Każdy z nas ma czasem ochotę na coś słodkiego. I oczywiście ja również. Kokos uwielbiam, więc jak w swoich zapiskach kuchennych znalazłam przepis na domowe bounty, wiedziałam że prędzej czy później przyjdzie na nie czas. 
Te domowe nie są tak lekkie i puszyste, ale to może da się wypracować. A w smaku nie odbiegają od oryginału. Trzeba pamiętać żeby wyciągnąć z lodówki przed podaniem - wtedy będą mniej zbite :) 



Składniki:
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g mleka w proszku
  • 100 ml mleka skondensowanego
  • 80 g masła
  • 2 czekolady

Przygotowanie:
  • wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku połączyć w misce
  • mleko skondensowane i masło podgrzać i wymieszać dokładnie
  • mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać 
  • odstawić do lodówki na ok 30 min
  • po tym czasie formować batoniki - układać najlepiej na papierze do pieczenia - odstawić do lodówki na min 2 h
  • czekolady roztopić w kąpieli wodnej i obtaczać batoniki - schłodzić w lodówce przez min 30 min
Batoniki należy przechowywać w lodówce.







Smacznego! 

Komentarze

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)