kaszka_manna

kaszka_manna

 

 

Kaszka manna – łatwa do przygotowania, idealna na śniadanie, z dużym potencjałem, bo przecież tyyyyle pyszności można do niej dodać.

Tym razem posłodziłam ją cukrem kokosowym, który wnosi nie tylko słodycz do dania, ale również kolor i specyficzny smak.

PRZEPIS NA KASZKĘ

Składniki na 2-3 porcje kaszki manny:

2 szkl mleka

2 łyżki cukru kokosowego

4 łyżki kaszy manny

2 szczypty kurkumy

maliny

pestki granatu

jagody goji

Jak zrobić kaszkę:

Do garnka wlewam mleko, wsypuję cukier i kaszę (wsypanie kaszy do zimnego mleka wyklucza zrobienie grudek) a także kurkumę.

Wszystko zaczynamy podgrzewać, cały czas mieszając. Kaszę zagotowujemy i dajemy jej jeszcze minutę się podgotować (cały czas mieszając).

Kaszę przelewamy do miseczek, posypujemy malinami, granatem, goji.

 kaszka_manna