sobota, 1 lipca 2017

Pasta z awokado, pieczonej papryki i białego sera

Pasty do pieczywa robię dosyć często...z ryby, jajeczną, z wątróbki , z kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują. Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w pastach z awokado i to był strzał w 10. Jest maślana, pyszna i aromatyczna. Gorąco polecam.




Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 czerwona papryka
100 g sera białego
1 ząbek czosnku
kilka listków bazylii
2 gałązki szczypiorku
 2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku 

Sposób przygotowania:

Awokado przekroić na pół, wyją pestkę i cały środek owocu. Paprykę opalić palnikiem lub na gazie, aż skórka będzie czarna.Włożyć do foliowego woreczka i poczekać aż papryka się "spoci", wtedy skórka łatwo się obiera.Awokado, ser i czosnek przecisnąć przez praskę.Paprykę, bazylię i szczypiorek drobno pokroić.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać olej i porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Pasta smakuje wybornie zaraz po przygotowaniu. Ja podałam ją na bułce wrocławskiej.Smacznego:)

2 komentarze:


Będzie mi bardzo miło jak pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza, a jeśli ugotujesz coś z mojego bloga, pochwal się tym przysyłając zdjęcie na gosiaczekskrzypczak@gmail.com. Opublikuję je w galeri na fb, będzie mi też niezmiernie miło jak polubisz mój profil na fb lub google+/ Pozdrawiam... Gosia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...