Podczas lata w kuchni pojawiają się świeże owoce oraz warzywa. Pomysł na ten obiad idealny jest na letni czas, kiedy do dyspozycji mamy młodą kapustę, cukinię oraz świeży koperek. Do młodej kapusty zawsze dodaję wodę z kiszonych ogórków. Danie jest niezwykle proste, zapraszam Kochani do zapoznania się z przepisem 🙂
składniki
przygotowanie
- Kapustę kroimy na mniejsze części i gotujemy.
- Cebulę wraz z czosnkiem podsmażamy na oliwie.
- Do cebuli dodajemy pokrojoną cukinię oraz startą na dużych oczkach marchewkę.
- Warzywa zalewamy wodą oraz wodą z kiszonych ogórków.
- Ugotowaną kapustę lekko odciskamy z wody i siekamy. Dodajemy ją do warzyw. Całość dusimy.
- Kiedy wszystkie warzywa są już miękkie dodajemy do nich ugotowane i pokrojone na mniejsze części ziemniaki.
- Doprawiamy według uznania, dodajemy także posiekany koperek.
- Na koniec dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej zmieszanej z kilkoma łyżkami ciepłej wody. Całość mieszamy i gotujemy kilka minut.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.