wtorek, 20 czerwca 2017

Placuszki z kurczaka z koperkiem i cukinią

Pyszne i pachnące koperkiem placuszki z kurczaka z młodą cukinią. Pyszny i szybki letni obiad. Możemy podać z młodymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym na bazie jogurtu.





500 g fileta z piersi kurczaka
Przyprawa do kurczaka
2 jajka
1 młoda cukinia (mała)
5 pieczarek
50 g żółtego sera
Pęczek koperku
2 łyżki mąki pszennej
Sól
Pieprz

Filet z piersi kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą z kurczaka. Do mięsa wbijamy jajka. Warzywa - młodą cukinię i pieczarki oraz ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Koperek siekamy. Wszystko dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na rumiano (formując placuszki) na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz