poniedziałek, 19 czerwca 2017

Jarmuż z makaronem

Eksperymentalny obiad z jarmużem. Jak myślicie: Udał się Agnieszce?
Odpowiedź jest tylko jedna! Jaka... ?
- TAK!!! 😁


Składniki:
  • opakowanie dowolnego makaronu
  • 200g jarmużu
  • 2 cebule średnie
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Liście jarmużu myjemy i wycinamy z nich grubsze fragmenty łodyg. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, następnie dodajemy jarmuż, przykrywamy pokrywką i dusimy. Gdy jarmuż będzie na wpół miękki dokładamy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i dalej dusimy. Uduszony jarmuż zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Gotowy wykładamy na ugotowany makaron.

Smacznego :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz