ORZECHOWE KULECZKI JAGLANE Z PŁATKAMI CZEKOLADOWYMI

18 cze 2017
data:post.title
Śniadanie to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia więc powinno ono być pożywne, smaczne i dodające energii. Polecam na ranny posiłek przygotować jaglane kuleczki z orzechami, obtoczone w pysznych płatkach czekoladowych Lubella. Takie jaglane trufelki zjedzone w dodatku z owocami dają porządną energie na pierwsze godziny dnia. 


                                                                        SKŁADNIKI : 
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 2 duże łyżki masła orzechowego
  • 2  łyżki mielonych orzechów włoskich
  • 1 szklanka płatków i Corn Flakes kakao i miód Lubella
  • 1 szklanka malin, borówek, jagód lub dowolnych owoców
  • mięta do dekoracji 
                                                                  PRZYGOTOWANIE : 
  1. Kasze jaglaną gotujemy w mleku z dodatkiem cukru. Kiedy zgęstnieje zakręcamy gaz i przykrywamy aby dobrze napęczniała. Po ostudzeniu dodajemy do niej masło orzechowe, mielone orzechy o mieszamy masę.
  2. Płatki ugniatamy aby się pokruszyły i przesypujemy do miseczki. Z masy jaglanej formujemy kuleczki wielkości orzecha i obtaczamy je w płatkach czekoladowych. 
  3. Na talerz wysypujemy owoce, układamy na nich kuleczki, dekorujemy mięta i podajemy.


#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella


 

1 komentarz