Bardzo dobre, delikatne placuszki twarogowe. Podawać je z dowolnymi owocami. Są pycha

Bardzo szybko się je robi, polecam. W wersji mniej kalorycznej można dodać miód.

Wykonanie – jeśli użyjecie normalnego twarogu to należy go dokładnie zmiksować. Dodać jajka, sól, kaszkę manną, cukier. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby ciasto odpoczęło.

twarogowe placuszki

Smażenie – mocno rozgrzać olej. Za pomocą dużej łyżki nakładać placuszki. Zmniejszyć temperaturę smażenia. Za pomocą płaskiej łyżki uformować placuszki i brzegi placuszków. Lekko podważyć i sprawdzić czy placuszki są wystarczająco przesmażone żeby je przewrócić. Potrzebne do tego są dwie płaskie łyżki. Zrobić to delikatnie żeby placuszki się nie rozleciały.

placuszki

Placuszki są delikatne i pyszne. Podawać je z dowolnymi owocami i polane miodem.

Uwaga  – nie trzeba dodawać proszku. Ja dodałam bo myślę że są bardziej puszyste.