Składniki:
3/4 kg ziemniaków
1 duża cebula
1/2 papryczki chili
1 łyżeczka czosnku w płatkach
sól, pieprz
5 jajek
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Ugotować na półtwardo. Cebulę zeszklić, dodać ziemniaki i pokrojone chili. Podsmażyć. Jajka roztrzepać, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wylać na ziemniaki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Można podawać jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa. Smacznego 🙂
Wygląda przepięknie. Kocham takie dania.: )
https://julias-cooking.com/
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Bardzo lubię!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
My też 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam,a le jakoś ostatnio całkiem o niej zapomniałam. Trzeba to zmienić 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Koniecznie 🙂 Proste i smaczne 🙂 Dla wielbicieli ziemniaków pozycja obowiązkowa 🙂
PolubieniePolubienie
Dlaczego nazywa się to tortillą? 😉 Zapewne smaczne, ale z nazwą nie ma wiele wspólnego.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Gdy jadłam to w Hiszpanii to wyglądało i nazywało się tak samo, więc dlaczego Hiszpanie nazywają to tortilla?
PolubieniePolubienie
Hm… przedziwne. 🙂 No ale z Hiszpanami się kłócił nie będę. 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To są moje smaki. Pięknie wygląda 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie