Składniki:
250 g ulubionego makaronu
300 g boczniaków
1/2 brokuła
1 puszka tuńczyka w wodzie
1 cebula
oliwa
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w paski boczniaki i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Brokuła ugotować na półtwardo. Wszystkie składniki wymieszać i polać oliwą. Doprawić do smaku.
Uwielbiam boczniaki 🙂 Z tuńczykiem jeszcze nie jadłam, ale pomysł wydaje mi się świetny 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Grzyby i tuńczyk. Fajne połączenie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Szybki obiad, a tuńczyk jest szybki 🙂
PolubieniePolubienie
Makarony mogę jeść codziennie. Twoja propozycja wygląda smacznie. Talerzyk cudny 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie