Ice tea brzoskwiniowa

Mrożona herbata zrobiona w domu, bez kilogramów cukru i polepszaczy smaku jest fantastyczna! Naprawdę warto ją przygotować. Wystarczy jedno podejście, a już nigdy nie kupicie gotowca :)


SKŁADNIKI (ok 1,5 l)


  • 4 torebki dobrej czarnej herabty
  • 3 brzoskwinie lub nektarynki
  • 1 limonka
  • 1 cytryna
  • syrop z kwiatów czarnego bzu


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


  1. Zagotowujemy 1,5 litra wody i zalewamy herbatę. Odstawiamy na 2-3 min.
  2. Brzoskwinie i cytrysy kroimy plastry i wrzucamy do gorącej herbaty.
  3. Po ok. 5 minutach wyjmujemy torebki i plastry cytrusów (wcześniej je odciskamy, żeby w herbacie zostało jak najwięcej soku), kawałki brzoskwiń pozostawiamy w herbacie.
  4. Gdy herbata przestygnie dodajemy do niej syropu z czarnego bzu (wedle uznania). Zamiast syropu z czarnego bzu można użyć miodu lub syropu cukrowego.
  5. Podajemy z kostkami lodu, kawałkami brzoskwiń i świeżą miętą.
Smacznego!




This entry was posted on 15 cze 2017 and is filed under ,,,,,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...