Kotlety mielone z mięsa z rosołu

 






Często zastanawiamy się co zrobić z mięsem z rosołu, jak je wykorzystać. 
 
Jednym ze sposobów jest zrobienie kotletów mielonych.  
 
Tak przygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad.

Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią.





Składniki:
  • mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g)
  • 2 marchewki z rosołu
  • 1 pietruszka z rosołu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • majeranek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso obrane z kości, zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewkę i pietruszkę rozgnieść widelcem. Do mięsa dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, wymieszać. Dodać jajka, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić. Następnie formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy z dwóch stron  na złoty kolor. 
Smacznego :)




 
 
 
 
 


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);