środa, 7 czerwca 2017

Szpragi z jajkiem sadzonym i oscypkiem


Uwielbiam! Lekkostrawne i niskokaloryczne!
Możesz jeść n śniadanie, obiad i kolacje!

Składniki: 
500g zielonych szparagów
3 jajka
1 cukinia
10 dag oscypka
przyprawy
2 łyżki oliwy oliwy

Przygotowanie:
1. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w wysokim naczyniu 5-7min najlepiej na stojąco (główki powinny wystawać ponad powierzchnie wody).
2. Odcedzamy i hartujemy w zimne wodzie.
3. Cukinie obrać ze skórki, następnie przy pomocy obieraczki
cukinię obrać na cienkie, szerokie obierki. Przyprawić do smaku.
4. Rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy je z każdej strony.
5. Każdego szparaga owijamy w paski cukinii i układamy w naczyniu żaroodpornym. 
6. Posypujemy startym oscypkiem i pieczemy ok.7-10min w temp. 180'C.
7. Na patelni rozgrzewamy pozostałą ilość oliwy i smażymy jajka sadzone.
8. Całość doprawiamy do smaku.

Smacznego! :))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz