Najprostsza masa kajmakowa do andrutów, wafli


Jak to mówią to co najprostsze, jest najlepsze. Jamie Oliver, którego bardzo lubię zawsze mówi, żeby nie używać zbyt wielkiej ilości składników, więc dziś chciałabym przestawić jeden z najłatwiejszych przepisów na coś słodkiego na szybko!

Dla kogo:
  • dla kajmakomaniaków
  • dla waflożerców
  • dla szukających szybkiego przepisu

Składniki:
  • 200g - kostka masła
  • dwie małe puszki masy kajmakowej (w sumie ok. 800g)
  • 5-6 sztuk wafli kwadratowych do andrutów
Wykonanie:
Masło zmiksować na gładko i dodawać po łyżce masy kajmakowej cały czas miksując. Miksujemy, aż otrzymamy gładką, jednolitą masę. Przekładamy wafel i zostawiamy do zastygnięcia. Ja lubię owinąć folią spożywczą i położyć na waflu jakąś ciężką książkę, żeby wafel na pewno dobrze się skleił. 


1 komentarz:

  1. Rewelacja. Smaki dzieciństwa. Dzisiaj będę robiła ! 🙂

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM