Tarta z jagodami na spodzie z kaszy jaglanej
Składniki
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżki masła
- 1 jajko
- wiórka kokosowe
- jagody
Przygotowanie
1. Kaszę jaglaną wypłukać w ciepłej wodzie, następnie gotować około 20 minut.
2. Ugotowaną kaszę zblendować, następnie dodać skrobie, jajko, masło i wiórka kokosowe, po czym wszystko dokładnie wymieszać.
3. Formę na tartę wysmarować masłem, wyłożyć masę i piec około 20 minut w temperaturze 150 °C.
4. Na upieczony spód nałożyć jagody i posypać wiórkami kokosowymi.Smacznego :)
Smacznie! :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
UsuńFajny i prosty przepis. Muszę zrobić cosik takiego. Jagód nie mam, ale mam truskawki. ;) Zapraszam do siebie http://zieloneguacamole.blogspot.com/.
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, chętnie wypróbuję :) a mozna dać owoce razem ze spodem czy lepiej najpierw upiec sam spód? ;)
OdpowiedzUsuńTak, aczkolwiek będzie mniej estetycznie :) Ja dałam część do piekarnika, a część po upieczeniu. Pozdrawiam!
Usuńmniam! :)
OdpowiedzUsuńmusi być przepyszna!
owszem:) pozdrawiam serdecznie;)
Usuń