piątek, 26 maja 2017

Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią

Bardzo proste w przygotowaniu danie grillowe. Połączenie smaku lekko słodkawych śliwek, wyrazistego boczku i ostrej musztardy smakuje nieco jak BBQ.





Składniki:
100g suszonych śliwek
cienkie plasterki parzonego boczku 30dag
2 małe cukinie
ostra musztarda

Sposób przygotowania:
Cukinie myjemy i „kroimy” obieraczką na cienkie wstążki. Plasterki boczku rozkładamy na desce do krojenia. Smarujemy cienka warstwą musztardy. Na każdym umieszczamy plasterek cukinii i śliwkę. Zawijamy szczelnie i wbijamy wykałaczkę. Grillujemy na rozgrzanym grillu (możemy użyć aluminiowej tacki) do ze złocenia.
Opcjonalnie do każdej śliwki możemy włożyć połówkę orzecha włoskiego lub migdał.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly