Składniki:
1 pęczek szparagów
1/2 cukinii
1/2 bakłażana
1/2 słoika czosnku marynowanego z chili
1/2 słoika mini korniszonków
kawałek kapusty pekińskiej
kawałek sera feta
szczypiorek
olej
przyprawa do grilla
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinię i bakłażana pokroić w półcentymetrowe plastry. Bakłażana najpierw nasolić i opłukać. Skropić olejem i posypać przyprawą, wymieszać i smażyć z obu stron na patelni grillowej. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na patelnię grillować, skropić olejem i posypać sola i pieprzem. Obsmażyć. Plasterki cukinii i bakłażana pokroić na cztery, szparagi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Ogóreczki pokroić w pół, czosnek osączyć, pekinkę posiekać, fetę pokruszyć, szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
no no, super ta sałatka musi smakować 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Pomysł powstał w czasie przygotowań do grilla 🙂
PolubieniePolubienie