Sałatka z grillowanych warzyw

Składniki:

1 pęczek szparagów

1/2 cukinii

1/2 bakłażana

1/2 słoika czosnku marynowanego z chili

1/2 słoika mini korniszonków

kawałek kapusty pekińskiej

kawałek sera feta

szczypiorek

saszetka sosu cezar

olej

przyprawa do grilla

sól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinię i bakłażana pokroić w półcentymetrowe plastry. Bakłażana najpierw nasolić i opłukać. Skropić olejem i posypać przyprawą, wymieszać i smażyć z obu stron na patelni grillowej. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na patelnię grillować, skropić olejem i posypać sola i pieprzem. Obsmażyć. Plasterki cukinii i bakłażana pokroić na cztery, szparagi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Ogóreczki pokroić w pół, czosnek osączyć, pekinkę posiekać, fetę pokruszyć, szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.

sałatka z grillowanych warzyw

2 uwagi do wpisu “Sałatka z grillowanych warzyw

Dodaj komentarz