niedziela, 23 czerwca 2013

SZASZŁYKI Z KIEŁBASY

Na naszym grillu nie może zabraknąć oto takich szaszłyków

SZASZŁYKI Z KIEŁBASY








SKŁADNIKI:
kiełbasa cienka - 1 kg
papryka czerwona marynowana -1 słoik
papryka zielona marynowana -1 słoik
pomidor -0,5 kg
papryka w proszku ostra
oliwa
PRZYGOTOWANIE
Kiełbasę pokroić na kawałki.
Paprykę wyjąć z marynaty, osączyć, pokroić w paski.
Pomidory pokroić na kawałki.
Na patyczki do szaszłyków, nakładać w kolejności, kawałki kiełbasy, pomidora, paprykę, do wyczerpania składników.
Szaszłyki układać w głębokiej misce, pędzlem zamoczonym w oliwie, smarować szaszłyki, posypać dobrze ostrą papryką.
Miskę przykryć, odstawić na 2 godz. do lodówki.
Następnie układać szaszłyki na gorącym ruszcie.
Szaszłyki pieczemy na grillu co jakiś czas je obracając.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)