Składniki
1 filet z kurczaka
1 papryka
20 dkg pieczarek
kawałek cukinii
1/2 bakłażana
3 cebulki
1 papryczka chili
kilka gałązek zielonej pietruszki
sól, pieprz
przyprawa do szaszłyków Plenus
Sposób przygotowania przepisu:
Mięso pokroić w średnią kostkę, dodać posiekaną papryczkę i natkę oraz przyprawy i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę.
Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki i na ćwiartki, paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do miski, skropić olejem i obsypać przyprawami. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę w kawałki. Wszystkie składniki nabijać na patyczki (drewniane wcześniej namoczyć) i grillować około pół godziny ze wszystkich stron. Smacznego 🙂
Świetny przepis, uwielbiam szaszłyki 🙂 No i gratuluję publikacji! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie