Szaszłyki drobiowe z grilla

Składniki

1 filet z kurczaka

1 papryka

20 dkg pieczarek

kawałek cukinii

1/2 bakłażana

3 cebulki

1 papryczka chili

kilka gałązek zielonej pietruszki

sól, pieprz

przyprawa do szaszłyków Plenus

sos 1000 wysp Fanex

Sposób przygotowania przepisu:

Mięso pokroić w średnią kostkę, dodać posiekaną papryczkę i natkę oraz przyprawy i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę.

Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki i na ćwiartki, paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do miski, skropić olejem i obsypać przyprawami. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę w kawałki. Wszystkie składniki nabijać na patyczki (drewniane wcześniej namoczyć) i grillować około pół godziny ze wszystkich stron. Smacznego 🙂

szaszłyki drobiowe z warzywami3szaszłyki drobiowe z warzywami2

DSC_0484

3 uwagi do wpisu “Szaszłyki drobiowe z grilla

Dodaj komentarz