Składniki:
0,5 kg serka naturalnego
1 puszka mleczka kokosowego
2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka
1 cukier waniliowy
1 łyżka cukru pudru
2 paczki ciastek oreo
ok. 0,5 kg mrożonych jagód + 2 łyżki żelatyny + 2 łyżki cukru
Przygotowanie:
Żelatynę namoczyć w mleku, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Serek zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i mlekiem kokosowym.
Jedną paczkę ciastek zmiksować w blenderze, wysypać na dni tortownicy i ugnieść. Na to wylać część sera, rozłożyć ciastka z drugiej paczki i wylać resztę sera. Wstawić do lodówki.
Jagody podlać 1/2 szklanki wody, wsypać cukier i gotować aż owoce zaczną się rozpadać. Zmiksować całość blenderem, zostawić z palnika, wsypać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Wystudzony mus jagodowy wylać na sernik i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂
Nie przepadam za Oreo, ale w takim wydaniu pewnie skusiłabym się na nie 🙂 Ciasto wygląda świetnie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Ja też samych ciastek nie lubię, ale już dwa razy jadłam je w deserze i smakują zupełnie inaczej, więc sama postanowiłam spróbować, polecam 🙂
PolubieniePolubienie