Makaron ze szpinakiem i orzechami
Składniki:- makaron ryżowy
- opakowanie mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym
- 2 ząbki czosnku
- garść orzechów włoskich
- świeże listki bazylii
- czarne oliwki
Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, czyli zalewamy go gorącą wodą i zostawiamy na 4-5 minut. Na patelnię (najlepiej wok) wrzucamy zamrożony szpinaki na małym ogniu dusimy około 10 minut, doprawiając solą, pieprzem i czosnkiem.
Do przygotowanego szpinaku dodajemy makaron, całość mieszamy i zostawiamy na palniku 2-3 minutki, by makaron przeszedł smakiem szpinaku.
Na drugiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podprażamy na nim posiekane orzechy.
Gotowy makaron posypujemy orzechami, pokrojonymi w plasterki oliwkami i listkami bazylii.
Obiad idealny do pudełka i do zabrania do pracy;)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz