Smaczny, pożywny i lekki wege obiadek lub lunch do pracy.
Naleśniki z farszem szpinakowym z mozarellą i pomidorem doskonale smakują z dipem czosnkowo-chrzanowym.
Sam farsz jest prosty w wykonaniu.
Całe danie jest trochę czasochłonne, a zwłaszcza smażenie naleśników.
Ale smak wart jest zachodu😊
1 niewielka cebulka
1 kulka mozarelli
1 średni pomidor
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulkę posiekaną w piórka i zeszklić ją.
Do cebulki dodać szpinak - najlepiej wcześniej rozmrożony i lekko przesiekany. Podsmażyć i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć chwilę.
Pomidora umyć i pokroić w niewielką kostkę - jeśli pomidor jest mocno dojrzały może to być większa kostka. Całość smażyć do odparowania wody.
Następnie dodać mozarellę pokrojoną w kostkę. Całość wymieszać i smażyć do momentu odparowania wody.
Faszerować naleśniki.
Podawać z dipem czosnkowo-chrzanowym.
Smacznego 😋
Naleśniki z farszem szpinakowym z mozarellą i pomidorem doskonale smakują z dipem czosnkowo-chrzanowym.
Sam farsz jest prosty w wykonaniu.
Całe danie jest trochę czasochłonne, a zwłaszcza smażenie naleśników.
Ale smak wart jest zachodu😊
Składniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku - ja najchętniej używam całych liści1 niewielka cebulka
1 kulka mozarelli
1 średni pomidor
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulkę posiekaną w piórka i zeszklić ją.
Do cebulki dodać szpinak - najlepiej wcześniej rozmrożony i lekko przesiekany. Podsmażyć i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć chwilę.
Pomidora umyć i pokroić w niewielką kostkę - jeśli pomidor jest mocno dojrzały może to być większa kostka. Całość smażyć do odparowania wody.
Następnie dodać mozarellę pokrojoną w kostkę. Całość wymieszać i smażyć do momentu odparowania wody.
Faszerować naleśniki.
Podawać z dipem czosnkowo-chrzanowym.
Smacznego 😋
Komentarze
Prześlij komentarz
Komentuj, opiniuj, proponuj... z chęcią dowiem się co myślisz o moich kuchennych poczynaniach.