Naleśniki razowe ze szpinakiem i serem









Dziś zapraszam na naleśniki razowe ze szpinakiem i białym serem. Przepis 

banalnie prosty i przez większość znany, a ci co nie znają to zapraszam do 

wypróbowania. Są naprawdę pyszne, pod warunkiem że się lubi szpinak :)





 
Składniki:

ciasto tu

farsz:
  • 400 g mrożonego szpinaku
  • 300 g białego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • masło
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać szpinak, dusić do momentu aż odparuje woda. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy 3 minuty, wystudzić.
Do szpinaku dodać pokruszony twaróg, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i składamy jak krokiety. Przed podaniem podsmażyć na maśle. Smacznego :)













Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);