KINDER COUNTRY





KINDER COUNTRY
Składniki:

  •          mała paczka herbatników
  •      2 białe czekolady
  •      2 mleczne czekolady
  •      serek mascarpone
  •      płatki śniadaniowe (pszenica w miodzie)
  •      ½ litra śmietany 36%
  •      2 łyżeczki żelatyny (ja robiłam bez żelatyny i ciasto było rzadkie)


Wykonanie:
                Na spód blachy wykładamy herbatniki. Rozpuszczamy na parze białe czekolady i w osobnym naczyniu żelatynę. Następnie ubijamy śmietanę (300 ml) na sztywną pianę i dodajemy do niej serek mascarpone i ostudzoną, płynną białą czekoladę i żelatynę.Gdy składniki nam się już połączą dodajemy około 2 szklanki płatek (tak żeby w całej masie było po równo)  i mieszamy szpatułką lub łyżką. Wykładamy tą masę na herbatniki i wkładamy całość do lodówki.

                Mleczne czekolady rozpuszczamy na parze. Pozostałą śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywną pianę i dodajemy ostudzoną, płynną czekoladę. Masę wylewamy na górę naszego ciasta i sypiemy na wierzchu płatki śniadaniowe.

                Ciasto przed podaniem należy chłodzić kilka godzin w lodówce.


SMACZNEGO 

Komentarze

Popularne posty