Kasza gryczana z polędwiczką, papryką i szpinakiem

Magda

Jeżeli lubicie kaszę tak jak my to mamy dla Was kolejną propozycję na obiad – kaszę gryczaną z polędwiczkę, papryką i szpinakiem :)

Kasza gryczana z polędwiczką, papryką i szpinakiem - Kuchenne Wariacje

Składniki na kaszę gryczaną:

– 100 g kaszy gryczanej
– 250 g polędwiczki wieprzowej
– 1 czerwona papryka
– 50 g szpinaku
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 duża łyżka masła
– 1/2 łyżeczki garam masala
– 1/2 łyżeczki imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 osoby.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodajemy posiekany czosnek. Polędwiczkę wieprzową kroimy w paseczki, dodajemy i podsmażamy z każdej strony. Dodajemy opłukaną kaszę, przyprawiamy. Kiedy mięso będzie już dobre a kasza miękka dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki oraz posiekany szpinak. Chwilkę dusimy i podajemy :)

Smacznego :)

Kasza gryczana z polędwiczką, papryką i szpinakiem - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *