wtorek, 24 kwietnia 2012

Wafle ryżowe z pastą jajeczną

   Przychodzi czas kolacji, a tu się okazuje, że nie ma chleba... wtedy sięgam po wafle ryżowe i powstają pyszne kanapki, a do tego jakie zdrowe :)

Składniki:
1 opakowanie wafli ryżowych Sonko,
10 jajek,
4 łyżki szczypiorku,
3 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.





Przygotowanie:
  
   Jajka gotujemy na twardo ok. 5-6 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą, gdy ostygną obieramy ze skorupek. Obrane jajka przepłukujemy i wkładamy je do miseczki. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy majonez oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiam solą i pieprzem. Nakładamy pastę jajeczną na wafle ryżowe i posypujemy świeżym szczypiorkiem.

7 komentarzy:

  1. właśnie miałam ochotę na pastę jajeczną i voila - u Ciebie znalazłam. Idealna na wafle ryżowe, czasem też je jadam, kiedy mam ochotę na coś lżejszego.
    pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. W sumie dobrze, że taka żelazna rezerwa zalega Ci w domu, bo inaczej pasta soute albo post ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. I dzisiaj bede jadła to na kolację;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda smakowicie ;;; pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. heheh, ile razy tak kombinowałam/.."ma tak być" ...grunt, to kreatywność;D

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawe przepisy .
    Obserwuje i zapraszam do mnie http://memories-are-eternal.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń