wtorek, 4 kwietnia 2017

Szaszłyki drobiowe


Hej!
Czy lubicie szaszłyki?  My tak. Są smaczne kolorowe i jednocześnie stanowią urozmaicenie menu.
Aby wyszły nam soczyste musimy zająć się najpierw mięsem.
Potrzebujemy:


  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • paprykę w różnych kolorach
  • cebulę
  • jogurt naturalny
  • olej  
  • pieprz
  • chili


Zaczynamy od zrobienia marynaty. Mieszamy przyprawy z olejem i jogurtem i wrzucamy do niej pokrojone w drobną kostkę piersi. Całość mieszamy i zostawiamy w lodówce na 2 godziny.


W tym czasie można pokroić warzywa. Kiedy chcemy robić szaszłyki wyjmujemy kurczaka nadziewamy wszystko na patyczek, dbając o to, by mięso było przy cebuli. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ze 30 minut. Jak już pachnie, że leci ślinka i psy siedzą przy piekarniku, czas wyjmować. My zjedliśmy z sałatką "Absolutna Świeżość". (Przepis tutaj)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz