Pierś z indyka pieczona w rękawie.

By 4/23/2017 ,


Składniki:
  • 1 kg piersi z indyka
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego


Pierś z indyka oczyszczamy, płuczemy i przekładamy do rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na co najmniej 2-3 godziny, jeśli mamy możliwość to na całą noc. Po tym czasie pieczemy naszego indyka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut, następnie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z ziemniaczkami (przepis).


Smacznego :)

You Might Also Like

0 komentarze

Zachęcam do komentowania i zostawienia po sobie śladu :)

Komentarze anonimowe nie będą udostępniane - Ja nie dodaję postów anonimowo i chciałabym też wiedzieć z kim rozmawiam.

Pozdrawiam :)