2017/04/12

Zapiekany omlet z pak choi

Spontaniczne przepisy są zawsze najlepsze. Dzisiejszy obiad, czyli zapiekany omlet z pak choi jest dowodem na to. Piękny, wyrośnięty omlet z chrupiącą, ale podpieczoną kapustą pak choi, którą polubiłam od pierwszego spróbowania. Do smaku dodałam tylko nieco suszonego oregano i obiad gotowy. Bezmięsny, wiosenny i bardzo pożywny posiłek w kwadrans!



Zapiekany omlet z pak choi

Składniki:
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1/2 kapusty pak choi
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy do wysmarowania formy

Przygotowanie:
  • Kapustę dzielimy wzdłuż, na cztery części.
  • Naczynie żaroodporne smarujemy olejem rzepakowym.
  • Układamy kawałki pak choi.
  • Jajka wbijamy do miski.
  • Mieszamy z solą i mlekiem.
  • Masą jajeczną zalewamy kawałki kapusty pak choi.
  • Zapiekamy w temp. 180 st. C przed około kwadrans.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane suszonym oregano, z chrupiącym pieczywem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz