Łosoś z piekarnika w sosie koperkowym
- filet z łososia
- sól morska
- sok z cytryny
- pieprz
- jogurt naturalny
- koperek
- Filet z łososia myjemy i osuszamy
- Przyprawiamy solą morską, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny
- Zawijamy w sreberko i układamy na blaszce
- W tym samym czasie zagrzewamy piekarnik do 180C
- Filet pieczemy 20 min - 30 min
- W czasie, w którym pieczemy fileta robimy sos: siekamy drobno koperek, wrzucamy do miseczki i dodajemy ze 4 łyżki jogurtu naturalnego. Mieszamy wszystko i mamy sos
- Upieczonego fileta z łososia polewamy sosem.
Do ryby najlepiej pasuje ryż, wtedy smaki ładnie nam się mieszają. Polecam również zrobić swoja ulubiona surówkę.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz