Waflowe jajka z nadzieniem łososiowym
Waflowe jajka z nadzieniem będą idealną przekąską na wielkanocne śniadanie.
Jajka
obrać ze skorupek,pokroić w kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy,cebulę
drobno posiekać,łososia pokroić na małe kawałki. Do jajek dodać
groszek,pokrojonego łososia,posiekaną cebulę i koperek. Zmieszać z
majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatką napełnić waflowe jajka,ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą i od razu podawać.
100 g wędzonego łososia
4 ugotowane jajka
mała puszka groszku konserwowego
1 mała czerwona cebula
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki majonezu
sól
świeżo mielony pieprz
ponadto:
1 op waflowych jajek
sałata
Dzień dobry, szukam natchnienia i znalazłam wiele cennych przepisów, jak kanapki z wafli ryżowych, koktajl owocowy z jarmużem, szynka z szynkowaru. Dziękuję za inspiracje. Pozdrawiam serdecznie, Anna
OdpowiedzUsuń